Glurrkaka
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
1dl kokande vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker till vit och fluffig smet, häll i vattnet och blanda mjöl och bakpulver separat innan du blandar ner det i smeten. Smöra och bröa en kakform med avtagbara sidor och häll i smeten där.
Ställ in i mitten av ugnen 175'C i 40 min.
Ta ur den och låt den svalna lite. Dela den på längden men hjälp av en tråd (du kan behöva skära ett snitt för att tråden ska börja skära).
Till glurret:
Smält 125g
Rör i 1 dl mjölk
5 msk vaniljsocker
Häll "skyn" över både underdelen och överdelen på kakan och slå ihop delarna igen, läg över plastfolie och ställ in i kylen.
Bör inte ätas förän den har svalnat helt.
2 kommentarer:
Måste skrivas av, då den är såå god!!
Ja gör så, världens lättaste kaka! Går säkert att göra i muffinsformat också kom jag på nu;-)
Skicka en kommentar