18.9.11

Kak-recept

Glurrkaka

Du behöver:

3 ägg
3 dl strösocker
1dl kokande vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker till vit och fluffig smet, häll i vattnet och blanda mjöl och bakpulver separat innan du blandar ner det i smeten. Smöra och bröa en kakform med avtagbara sidor och häll i smeten där.

Ställ in i mitten av ugnen 175'C i 40 min.

Ta ur den och låt den svalna lite. Dela den på längden men hjälp av en tråd (du kan behöva skära ett snitt för att tråden ska börja skära).

Till glurret:

Smält 125g
Rör i 1 dl mjölk
5 msk vaniljsocker

Häll "skyn" över både underdelen och överdelen på kakan och slå ihop delarna igen, läg över plastfolie och ställ in i kylen.

Bör inte ätas förän den har svalnat helt.

2 kommentarer:

Linn sa...

Måste skrivas av, då den är såå god!!

Linda sa...

Ja gör så, världens lättaste kaka! Går säkert att göra i muffinsformat också kom jag på nu;-)