1.9.10

Vill läsa...

Kriget är slut av Morgon Alling.

Adlibris skriver såhär:

"2009 års mest uppskattade sommarprogram - nu som bok!

När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.
Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.
Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.
Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch. "Vackert och jag vill verkligen ha den!!! :D

3 kommentarer:

Anonym sa...

Köp den, den är otroligt stark och bra. Med humor och värme gestaltar en viktigt bok, en bok som jag hoppas kan förändra vårt sätt att se på misshandel och ur vi är mot varandra. Jag grät och skrattade och blev stark!

Annika

Catrin sa...

oj, det hade jag helt missat. både bok & allvaret bakom denna glada filur. Tack för tipset, den här vill jag också läsa!

Linda sa...

Annika: Ja men då ska jag verkligen göra det! Kom över att den fanns för att jag skulle leta upp en bra bok till en vän. Men nu ska jag köpa den! :)

Catrin: Ja, gör så du med!